Wirecard vraagt gerechtelijke bescherming aan nadat het 2 miljard euro kwijtspeelt

Topman Markus Braun werd eerder deze week gearresteerd.
REUTERS Topman Markus Braun werd eerder deze week gearresteerd.
De vanwege omvangrijke boekhoudfraude noodlijdende Duitse betalingsdienstverlener Wirecard wil een insolventieprocedure laten opstarten. Het bestuur heeft beslist daarvoor een verzoek in te dienen bij een bevoegde rechtbank in München, "wegens dreigende insolventie (financieel onvermogen van ondernemingen, red.) en een te grote schuldenlast", aldus het bedrijf.

Wirecard ligt al maanden onder vuur vanwege mogelijke fraude en maakte eind vorige week bekend dat er een kleine twee miljard euro kwijt was. Deze week stelde het bedrijf dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan en trok het zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in. Topman Markus Braun werd gearresteerd. Inmiddels is hij op borg vrijgekomen.

De aandelenkoers van Wirecard is in vrije val sinds de aankondiging over de financiële resultaten. Op de beurs is de koers de afgelopen weken met meer dan 90 procent gekelderd. De handel in Wirecard werd donderdag tijdelijk stilgelegd, maar na de hervatting dook de koers weer verder omlaag. De Duitse beurswaakhond BaFin en openbare aanklagers doen onderzoek naar de grootschalige fraudezaak bij Wirecard.

Wirecard had beweerd dat de vermiste fondsen in rekeningen in Zuidoost-Azië zaten, die blijkbaar nooit hebben bestaan. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Dupont

    Er bestaan wel degelijk activiteiten van wirecard en die hebben veel waarde (miljarden). Die onbestaande rekeningen doen daar eigenlijk geen afbreuk aan. Voor dit bekend werd duidelijk niet en er is geen reden waarom nu plots wel. Benieuwd of het bedrijf gaat blijven verder bestaan of opgegeten wordt door een van de grote monopolistische bedrijven.