Winnaar 30 miljoen schenkt alles aan naasten: "Liever draai ik de tijd een jaar terug"

ANP
Een man die met de Oudejaarsloterij, een lotto-trekking waar miljoenen Nederlanders aan deelnemen, 30 miljoen euro won, heeft besloten het geld weg te geven aan zijn naasten.  De prijswinnaar is een 62-jarige man uit de stad Tilburg, die anoniem wil blijven. "Ik heb zelf niets nodig", zegt hij. Liever zou hij de tijd een jaar terugdraaien. Toen leefde zijn vrouw nog. 

De man won 30 miljoen bij de oudejaarstrekking van de Staatsloterij, maar is vandaag net als iedere dag gewoon aan het werk. De Tilburger kan het amper vatten dat hij het winnende lot heeft.


Hij wil anoniem blijven, daar is hij duidelijk in. "Ik wil niet van iedereen telefoontjes krijgen, dan verscheur ik het lot nog liever."

Drie loten

De man kocht drie loten: twee voor zijn kinderen en een voor zichzelf. Dat doet hij elk jaar. De miljoenen gaat hij weggeven, zegt hij. "Ik heb zelf niets nodig en ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien. Daar ruil ik dit lot graag voor in." De man heeft een vreselijke tijd achter de rug, in de zomer verloor hij plotseling zijn vrouw.

De Tilburger ontdekte dat hij 30 miljoen had gewonnen toen een vriend van hem de uitslag van de Staatsloterij op de mobiele telefoon bekeek. Hij moest meerdere keren kijken. Eigenlijk dringt het bij de Tilburger nog niet helemaal door.

Op 2 januari was de man weer aan het werk en dat wil hij blijven doen. Alleen al voor de afleiding. "Voor mij verandert er niets."