Winkelier zet lingeriedieven op internet

Een beloning van 250 euro looft Janine Noort uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van drie vrouwelijke dieven die vrijdagmiddag hun slag sloegen in lingeriezaak Silk in het Nederlandse Oostvoorne.

De dames namen voor 2.000 euro aan artikelen mee. De eigenares zette camerabeelden van de diefstal met gepeperd commentaar op YouTube en Facebook. "Dit is al de vierde keer in twee weken tijd, ik ben het spuugzat."

Op die camerabeelden is duidelijk te zien hoe geraffineerd de vrouwen te werk gaan. Twee van hen bekijken buiten de rekken met lingerie-artikelen, terwijl de derde de winkel binnen loopt en daarmee de aandacht afleidt. "Zo, hup die nemen we mee en die ook", becommentarieert Noort de beelden.

"Ze hebben de spullen van de hangers getrokken en in een grote tas gegooid, zowel binnen als buiten. Dit lijken heel ervaren dieven." Noort had helemaal niets door. "Het was op dat moment nogal druk in de winkel. Ze gedroegen zich ook niet verdacht, dus het is ons niet opgevallen. Maar ik weet nu wel beter, ik moet veel alerter zijn."

De onderneemster heeft al heel wat reacties ontvangen op haar oproep, maar de gouden tip zit er nog niet bij. "Maar gezien het aantal reacties moet er een bruikbare tussen zitten. Ik hoop dat de politie de dames snel kan aanhouden. Als ze hier ooit weer een voet over de drempel zouden zetten, dan komen ze niet weg. Dan sluit ik ze op, haha."