Winkeldief met hartziekte sterft nadat personeel supermarkt hem tegen grond werkt en op hem gaat zitten

De supermarkt waar de feiten gebeurden.
Google De supermarkt waar de feiten gebeurden.
Een diefstal in een supermarkt in de Amerikaanse stad New York is dit weekend slecht afgelopen voor de dader. De 51-jarige man – die Gerard zou heten maar bekend stond onder de naam Star – zou volgens getuigen zaterdagmorgen geprobeerd hebben om enkele producten mee te smokkelen in de Stop & Shop, maar toen het winkelpersoneel dat opmerkte, greep het meteen in.

Volgens klant Antwaune Savage (31) zouden drie personeelsleden de man tegen de grond hebben gewerkt en hem daar hebben gehouden, hoewel hij zei dat hij een slecht hart had en geen adem kreeg. “Ze zaten bovenop hem. Letterlijk. En zo hielden ze hem onder controle.”

Volgens buurtbewoonster Clintisha Lewis (27) waren het de manager van de winkel, zijn assistente en een arbeider die bij de aanval betrokken waren. “De manager zat op zijn hoofd, de assistente op zijn buik en de arbeider op zijn benen. Allemaal volwassen mensen.”

De politie die ter plaatse kwam, vond de winkeldief bewusteloos op de grond en de hulpdiensten voerden hem nog naar het Kings County Hospital Center, maar daar werd hij doodverklaard. De lijkschouwer van de stad zal de precieze doodsoorzaak nog bepalen. Er is niemand aangehouden.

Personeel

Het personeel van de winkel wilde niet reageren. De keten verspreidde wel een persbericht. “We werken nauw samen met de politie van New York”, staat daarin te lezen, “om te helpen de feiten helder te krijgen. We geven alle informatie die nodig is voor het onderzoek.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Corten

  Dit is een werkongeval.

 • mieke jansens

  alsof ik ga geloven wat een dief zegt...

 • Luc Cuypers

  Hartziekte of niet , hij moet maar niet pikken !

 • Kathy Walraeve

  Gelukkig gebeurde dit niet hier want dan zou 'de dader' (= hij die het vluchten wilde beletten) voor de rest van zijn dagen moeten betalen 'aan de nabestaanden van het slachtoffer' (= DE DIEF!!). Uw goederen beschermen is hier niét toegelaten en op 'eigen risico' ....

 • Ronny Voorwaeter

  Voor enkele producten uit een supermarkt iemand zijn leven nemen dat is straf.