Winkeldame Victoria's Secret wilde dood na aanval met bijtend zuur vrouw in nikab

Naomi Oni (20) voor en na de barbaarse aanval.
Naomi Oni (20) voor en na de barbaarse aanval.
Het gezicht van Naomi Oni (20) was zodanig lelijk toegetakeld na een laffe aanval met een bijtend zuur in Londen dat de jongedame niet meer wilde leven toen ze voor het eerst haar gruwelijke letsels zag. De bediende van een Victoria's Secret-winkel in het oosten van Londen was eind december op weg naar huis toen een vrouw gekleed in een nikab een bijtend zuur over haar heen gooide. De knappe zwarte jongedame hield er zware brandwonden aan haar aangezicht aan over. "Toen ik voor het eerst mijn blessures zag, wilde ik niet meer leven. Enkel omdat ik het leven als een godsgeschenk blijf beschouwen, heb ik besloten door te bijten." Haar hartverscheurende getuigenis kan u bekijken in onderstaande video.

Een volle maand moest Naomi Oni in een speciaal brandwondencentrum herstellen van de gruwelijke aanval met bijtend zuur. Eerst werd gevreesd dat ze voor altijd blind zou blijven, maar nu kan ze weer gedeeltelijk zien uit haar linkeroog.

"Doodsbang"
Toen de jongedame voor het eerst de gevolgen van de aanval zag, was ze in shock. "Ik wilde niet meer leven, nadat ik mijn gezicht gezien had", zegt Naomi Oni aan de BBC. "Mijn opgeblazen hoofd was wel tien keer groter dan normaal, mijn gezicht zag ronduit zwart, mijn ogen waren opgezwollen en leken wel uit hun kassen te springen. Ik vreesde dat ik blind zou worden, ik was doodsbang."

"Waarom ik?"
Ze blikt ook nog even terug op de gruwelijke aanval op 30 december. "Even na middernacht stapte ik van de bus nabij mijn huis en wilde de straat oversteken. Ik voelde de aanwezigheid van iemand achter me, dus keek ik om. Ik zag een dame in een soort nikab of boerka die helemaal in het zwart gehuld was. Vervolgens herinner ik me enkel nog dat ze iets naar mij wierp. Tot de dag van vandaag vraag ik me nog altijd af waarom mij dit moest overkomen. Na de eerste shock besef ik wel dat die aanval mislukt is, want ik leef nog. God heeft me dit leven voor een reden gegeven en dat houdt me nu overeind in deze moeilijke tijden."

Boerkaverbod
De politie is nog steeds op zoek naar de dader en houdt alle pistes open, ook die van een racistische misdaad. De barbaarse aanval doet ook in Engeland de roep om een boerkaverbod verder aanzwellen. Het is onduidelijk of de nikab of boerka gebruikt werd als een vermomming (enkel de ogen zijn zichtbaar) in deze aanval en het motief blijft ook een raadsel.

Naomi Oni (20) werd heel zwaar toegetakeld.
Naomi Oni (20) werd heel zwaar toegetakeld.
 
Tot de dag van vandaag vraag ik me nog altijd af waarom mij dit moest overkomen. God heeft me dit leven voor een reden gegeven en dat houdt me nu overeind in deze moeilijke tijden.
Naomi Oni