Willem-Alexander ziet "zonnige toekomst" voor door orkaan getroffen eilanden

ANP
Koning Willem-Alexander is positief over de toekomst van de in september door orkaan Irma getroffen Caribische eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. "Het toekomstperspectief is zonnig", zei de koning na een rondrit over Sint Maarten en na bezoeken de afgelopen dagen aan de buureilanden St Eustatius en Saba. "We hopen dat het toerisme terugkomt. Sint Maarten is er klaar voor, de Bovenwinden zijn er klaar voor", aldus Willem-Alexander.

"Het was heel indrukwekkend om terug te zijn en om te zien wat hier gebeurd is", voegde hij eraan toe. Drie maanden geleden nog maar was het een grote puinhoop, nu had het koningspaar gezien hoe hard er gewerkt wordt en het doorzettingsvermogen van de mensen ervaren. "Het waren drie hele intensieve dagen. Ik heb heel veel mensen gesproken. Ook mensen die nog elke dag ongelooflijk veel werk doen voor de wederopbouw en die ook mensen helpen die nog steeds getraumatiseerd zijn", aldus Willem-Alexander.

De hulp uit Nederland was ook een terugkerend gespreksonderwerp. "Het is ongelofelijk te horen ook hoe dankbaar de mensen zijn over de inzet van de Nederlandse militairen, de mariniers, de genie, alle anderen die hier geholpen hebben. Iedereen heeft hier veel meer gedaan, zeggen ze, dan ze eigenlijk moesten doen. Ze waren hier om echt te helpen", zei Willem-Alexander.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeroen De Weert

  Ja, Georges, want een president zou dat niet doen...

 • rita loos

  Vandaar dat Maxima haar sloffen al aan had.

 • Patrick Moorthamer

  Die heeft glazen bol,die zal het wel zeggen

 • Georges Vande Velde

  Zijn ze terug het natte en koude Nederland ontvlucht om daar een weekje vakantie te nemen met het voorwensel hun medeleven te betuigen met de plaatselijke bevolking. De voorgekauwde uitspraken zijn simpel als ge overal “gratis” op kosten van uw volk alles kunt meegraaien. Zelfde zoals in België : Vlug afschaffen gans dat middeleeuws theater.