Exclusief voor abonnees

Wilfred (45) sloot vijf jaar geleden de deur van rampvlucht MH17: “Ik zie dat meisje nóg zitten”

Nabestaanden blikken terug

REUTERS
Morgen is het vijf jaar geleden dat vlucht MH17 boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Uit de ramp is een warme vriendschap ontstaan tussen Asmaa Aljuned (33) en Wilfred Kreuger (45). Zij verloor haar man, die copiloot was, hij was degene die kort voor vertrek nog afscheid van hem nam in de cockpit.

De Nederlander Wilfred Kreuger (45) ziet haar nog voor zich zitten op de balie bij de gate. Een jong meisje met mooie blonde krullen en heldere blauwe ogen. Haar ouders hebben tickets voor vlucht MH17 van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Maar er zijn meer boekingen in de computer dan stoelen aan boord.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Bols

  Ik leef nog steeds mee met de getroffen families. Wetende dat we zelf enorm veel geluk hebben gehad. Mijn 23 jaroge dochter en vriend zaten namelijk op dezelfde vlucht MH17, enkel exact een week vroeger en waren in Bali toen het gebeurde.

 • chris Tophe

  We zullen nooit echt weten wie de schuldige is maar al die levens zijn verwoest voor wat eigenlijk ?

 • Patrick Dewael

  Over een onafhankelijk onderzoek kan je moeilijk spreken, of had je gedacht dat Oekraïne zichzelf zou beschuldigen? Waarom was het luchtruim niet gesloten terwijl alle grondradars gelijktijdig in onderhoud waren of zijn er wel beelden die het daglicht niet mogen zien omdat ze Oekraïne zouden aanwijzen als schuldigen?