Wilders wil strijden tegen 'russofobie' en ziet in Poetin bondgenoot

Geert Wilders (PVV) ziet veel belangen en overeenkomsten Rusland en Nederland.
ANP Geert Wilders (PVV) ziet veel belangen en overeenkomsten Rusland en Nederland.
De Nederlandse politicus Geert Wilders gaat strijden tegen de zogenoemde russofobie (afkeer voor Rusland). Hij zegt tegenwicht te willen bieden aan de "hysterische russofobie die her en der heerst''.

Wilders hekelt vandaag in Elsevier Weekblad politici die volgens hem politieke spelletjes spelen door valse vijandbeelden aan te wakkeren. Hij beschouwt Rusland als bondgenoot in de strijd tegen terrorisme en Afrikaanse massa-immigratie.

Niet alles wat Moskou doet is goed, aldus Wilders. Maar hij ziet vooral belangen en overeenkomsten tussen Rusland en Nederland.

Wilders wil volgend jaar een bezoek brengen aan het Russische parlement, de Doema, in Moskou. Hij gaat dat uit eigen zak betalen. Hij benadrukt geen leningen en giften uit Rusland te accepteren. "Er rollen geen roebels door de gangen van mijn partij."

Wilders beschouwt de Russische president Vladimir Poetin als bondgenoot in de strijd tegen terrorisme en Afrikaanse massa-immigratie.
EPA Wilders beschouwt de Russische president Vladimir Poetin als bondgenoot in de strijd tegen terrorisme en Afrikaanse massa-immigratie.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Giels

  Ik begrijp vooral niet dat er nog mensen zijn die in de Russische propaganda geloven. Geloven jullie nu echt dat Poetin heilig is? De feiten zeggen immers dat hij voor ons een zeer ernstige bedreiging vormt. Trouwens, waarom willen alle buurlanden van Rusland zo weinig mogelijk met dat land te maken hebben?

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Terecht !

 • Johan Apatride

  Heeft 100% gelijk, Rusland is niet de vijand van Europa maarja dat botst met de plannen die Saudi-Arabië en de VS voor ons hebben

 • Nils De Vriendt

  100% gelijk, waarom hebben we een handelsembargo met Rusland om tegelijkertijd wapens te leveren aan de Saoedi's?

 • Jan De Bisschop

  Dat was al lang duidelijk. Wilders (NL), Farage (GB) de Brexcit stoker, Le Pen (FR), mogelijk ook Puigdemont (SP) en nog vele anderen liggen in dezelfde Poetin-lijn. Bepaalde strekkingen in Polen en in Hongarije vertonen dezelfde trekken. Dit is veel te veel om toeval te zijn. Er moet maar 's meer aandacht aan besteed worden in Brussel en Straatsburg. " Verdeel en heers" weet je wel.