Wilders wil anti-Koranfilm eind deze maand op internet

Nadat PVV-leider Geert Wilders besloten heeft geen persconferentie te geven om zijn omstreden anti-Koranfilm te presenteren, wil hij nu alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat de film eind deze maand op internet is te zien.

Geen alternatieve locatie
Wilders vindt de beveiligingskosten voor zo'n persconferentie in het Haagse perscentrum Nieuwspoort te hoog en zal bovendien niet op zoek gaan naar een alternatieve locatie, omdat zoiets opnieuw tot veel overleg en vertraging leidt. "Ik heb besloten geen persconferentie te houden en de film ook niet op een andere manier te presenteren", zei hij.

Zo snel mogelijk

Als Wilders zijn film op internet zet, zal hij de pers die dag wel te woord staan. Het enige wat er volgens hem nog kan gebeuren, is dat zich alsnog een omroep in Nederland of het buitenland meldt die de film integraal wil uitzenden. Wilders verspreidt zijn film het liefst zo snel mogelijk. Het vergt nog de nodige voorbereidingstijd om dat goed te kunnen doen op internet.

Site niet vastlopen
De PVV-voorman beschikt over een aparte website (Fitnathemovie.com), die sinds vorige week woensdag online is. Als de film daarop verschijnt, zal de site naar verwachting massaal worden bekeken. Specialisten kijken alvast wat er nodig is om te voorkomen dat de site vastloopt. Op de dag dat de site met uitsluitend een vooraankondiging online ging, waren er volgens Wilders alleen al uit Nederland 200.000 unieke hits. (odbs)