Wilders: "Wij zijn Israël"

EPA

In een interview met de Israëlische krant Yediot Ahronot zegt de Nederlandse politicus Geert Wilders te vrezen voor zijn leven. "Om je de waarheid vertellen, ik vrees voor mijn leven", vertelt hij aan de krant. "Ik ben gewoon een mens. De bedreigingen tegen mij zijn niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland".

"We hebben het over zeer ernstige bedreigingen van verschillende terreurgroepen, en wanneer je je bewust bent van de omvang van de bedreigingen, dan is het is alleen maar menselijk om te denken dat er inderdaad iets zal gebeuren.''

Wilders doet een boekje open over zijn schuilplaatsen. "In het begin, nog geen zes jaar geleden, toen de regering niet beschikte over een aantal 'safe houses', bracht ik een aantal maanden met mijn vrouw in de gevangenis door", zegt hij tegen de krant.

Nepsnor

"De cellen waar we in leefden waren in het verleden gebruikt voor de twee Libische agenten die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad op het Pan Am vliegtuig. We waren er niet als gevangenen, maar als beschermde personen. We hebben ook geslapen in militaire kampen in heel Nederland. Er waren momenten dat ik een pruik moest dragen, een nepsnor en een zonnebril, zodat mensen niet zouden herkennen.''

"Jordanië is Palestina"
Wilders pleit er in het interview ook voor om Jordanië om te vormen tot Palestina. "Jordanië is Palestina. Zo was het in het verleden al. De Palestijnen geloven dat Israël hun land is en dat ze het kunnen bestrijden door de niet-Moslims in het Westen aan te vallen. Dat is nou eenmaal de natuur van de Islam. De strijd tegen Israël is een strijd tegen ons. Wij zijn Israël."(ad/mvdb)