Wilders verheugd over lage opkomst manifestatie

Geert Wilders is verheugd over de 'zwaar tegenvallende' opkomst bij een manifestatie op de Dam die grotendeels tegen hem gericht was. Dat zegt Wilders in een reactie op de site van de PVV. De organisatie van Nederland Bekent Kleur verwachtte duizenden mensen bij de demonstratie, maar er kwamen er niet veel meer dan duizend.

Volgens Wilders heeft de bevolking zich afgekeerd van het multiculturalisme en is dat door de tegenvallende opkomst bij de 'haatmanifestatie' weer eens duidelijk gebleken. "Niets illustreert het failliet van de multiculturele samenleving meer dan de tegenvallende opkomst."

VVD-kopstukken Henk Kamp, Gijs de Vries en Hans Dijkstal, die meededen aan de volgens Wilders extreem linkse demonstratie, krijgen een veeg uit de pan. "Henk Kamp kan schreeuwen wat hij wil. De VVD is pro-massa-immigratie en pro-islamisering. Niet Nederland bekende kleur, de VVD bekende kleur."

Overigens was de organisatie tevreden met de opkomst. Nederland Bekent Kleur telde zelf vijfduizend mensen bij de manifestatie. (novum/ap/tdb)

UNKNOWN