Wilders verdwijnt uit Europees Parlement maar rekent op comeback

Geert Wilders.
EPA Geert Wilders.
Geert Wilders gaat er niet vanuit dat de PVV door het verlies in de verkiezingen van vorige week voorgoed uit het Europese Parlement is verdwenen. “De PVV zal terugkomen. We hebben de beste ideeën”, twitterde Wilders.

Hij repte van een teleurstellend resultaat. “Gelukkig hebben onze vrienden in onder andere Italië, Frankrijk en Vlaanderen wel fors gewonnen. Gefeliciteerd Matteo, Marine en Tom!”

Volgens de voorlopige uitslag van de Verkiezingsdienst van het ANP verdwijnt de PVV uit het parlement. De partij zit er nu nog in met vier zetels. Als Groot-Brittannië dit najaar de EU verlaat, komt de partij van Wilders, als er drie extra zetels naar Nederland gaan, alsnog in het Europees Parlement.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Lamers

  Zo een man als Gert die multimiljonair is die staat dagelijks aan verleidingen bloot. Vrouwen hebben namelijk veel interesse in zo iemand. Het is de vraag of Gert die verleidingen kan weerstaan? We zullen zien over een aantal jaar. Maar voor nu: Proficiat

 • jean-marie séneque

  Dit is dus het enige wat mij tegenstaat met de EU-verkiezing, namelijk dat de PVV van Wilders daar jammer genoeg verdwijnt. Dat de fakkel even verschuift is niet erg, maar één zetel hadden ze daar toch moeten kunnen houden, en dat is niet gelukt. Maar eens Brexit, en die komt er …, dan zijn ze er weer bij, Brexit with no deal dus want er zit met dat verhaal toch echt niks anders meer op ! En dan is die cirque eindelijk voorbij en kunnen we de brokken lijmen.

 • Lore Kluwer

  Kop op, Wilders. Volgende keer beter!

 • DIRK VAN DESSEL

  Onbegrijpelijk.