Wilders vangt bot, premier Rutte niet vervolgd voor discriminatie van "gewone Nederlanders"

PVV-leider Geert Wilders voor het politiebureau waar hij aangifte deed tegen Rutte. Hij bracht toen een kar vol steunbetuigingen mee.
ANP PVV-leider Geert Wilders voor het politiebureau waar hij aangifte deed tegen Rutte. Hij bracht toen een kar vol steunbetuigingen mee.
Het Nederlandse Openbaar Ministerie zal premier Mark Rutte niet vervolgen wegens discriminatie. PVV-leider Geert Wilders had daartoe aangedrongen en deed eind vorig jaar aangifte omdat Rutte de "gewone Nederlander" zou achterstellen. 

In een brief aan de anti-islampoliticus, die Wilders deze ochtend zelf op Twitter gooide, benadrukt het gerecht dat er in de regelingen voor asielzoekers en migranten enkel sprake is van "positieve discriminatie", en dat is dus niet strafbaar. 

Wilders noemt de beslissing "onbegrijpelijk en laf". Hij overweegt nu een procedure om rechtstreekse vervolging af te dwingen bij een gerechtshof. Het OM in Den Haag heeft al laten weten dat deze procedure niet zal slagen, omdat het gerechtsorgaan sowieso niet bevoegd is een premier voor een ambtsmisdrijf te vervolgen. Wilders moet daarvoor bij de Tweede Kamer of de Kroon (de koning en zijn verantwoordelijke minister) zijn, aldus een woordvoerder. 

Geert Wilders on Twitter

Openbaar Ministerie: Rutte niet vervolgen en niet strafbaar want spekken asielzoekers (gratis zorg, voorrang woning, geen eigen risico) terwijl Nederlanders moeten bloeden is positieve discriminatie. Onbegrijpelijk en laf. Nu bezien of artikel 12 procedure Hof kansrijk is.

De PVV-leider deed eind november aangifte tegen premier Rutte bij een politiebureau in Den Haag. Hij bracht een kar mee vol dozen waarin steunbetuigingen zouden zitten. De straat was volledig afgezet met dranghekken, zodat het verkeer er niet langs kon.

"Rutte laat Nederlanders voor hun boodschappen meer btw betalen, terwijl buitenlandse beleggers nul procent dividendbelasting betalen. Hij regelt ook dat asielzoekers in Nederland geen ziektekosten hoeven te betalen en geen eigen risico hebben, terwijl Nederlanders daar grof voor moeten betalen", aldus Wilders voor de deur. Volgens hem zijn er nog honderden voorbeelden te noemen waaruit zou blijken dat de premier de 'gewone Nederlander' discrimineert. Ook zouden buitenlandse beleggers worden voorgetrokken. "Crimineel gedrag", meent hij. 
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Andre Hermans

  Waar men een rechtbank allemaal mee belast,politiek moet in het kieshokje gebeuren met argumenten waar de burger zich dan over uitspreekt even belachelijk als het proces tegen het vlaams blok met als resultaat dat het nu vlaams belang heet

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Ook in Nederland hanteert Vrouwe Justitia twee maten en twee gewichten.

 • chris bogaerts

  Ja idd eigen volk laatst typische politiek al jaren hier. Sossen die alleen aan zichzelf denken. Maar de kudde blijft er in trappen....

 • Eli Bos

  Eigen volk laatst. hahaha

 • Nils De Vriendt

  Wilders, ik bewonder uw idealisme, je hebt overschot van gelijk dat positieve discriminatie ook discriminatie is. Ik hoop dat er nog rechtvaardige rechters bestaan die je volgen