Wilders naar Londen om vrijlating van veroordeelde anti-islamactivist te eisen

De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders gaat naar Londen om de vrijlating van de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson te eisen.
AFP De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders gaat naar Londen om de vrijlating van de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson te eisen.
De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders gaat naar Londen om de vrijlating van de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson te eisen. 

De PVV-voorman beticht de Britse rechter ervan politiek te hebben afgerekend met Robinson en zegt bovendien voor het leven van zijn geestverwant te vrezen als die tussen islamitische medegevangenen belandt.

Robinson zit een gevangenisstraf van 13 maanden uit voor het filmen van verdachten in een rechtszaak over zedenmisdrijven. Hij kreeg daarvoor in 2017 een voorwaardelijke celstraf, maar werd vorige week in Leeds opnieuw aangehouden voor een vergelijkbaar delict.

Tommy Robinson.
AP Tommy Robinson.

Robinson deed verslag van een proces tegen Britse mannen van Pakistaanse komaf die terechtstonden wegens het seksueel misbruiken van tientallen meisjes. Robinson moet zijn straf nu alsnog uitzitten. Dat de rechter tevens bepaalde dat de media niet over zijn arrestatie mogen berichten, leidde tot verontwaardigde reacties. Het omstreden mediaverbod is inmiddels opgeheven.

Demonstratie

"Ik ben uitgenodigd voor een grote demonstratie volgende week in Londen en ik zal die bijwonen", laat Wilders weten. Rechts-populisten in binnen- en buitenland demonstreren al enkele dagen voor de vrijlating van Robinson.

Wilders daagt de Britse autoriteiten uit hem opnieuw de toegang te ontzeggen, zoals ze negen jaar geleden tevergeefs probeerden. Hij wijst erop dat voor enkele van zijn Amerikaanse medestanders de grens gesloten blijft.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Duym

  De ‘eer’ van 'mannen' aantasten omwille van een ‘futiliteit’ als het seksueel misbruiken van tientallen meisjes? Dat is vloeken in de moskee. Zoek op: Soera 4 de vrouw - Westerse Beschaving. - @danny janssens, wat is daar mis aan, als blijkt dat extreemrechts alweer gelijk heeft?

 • Philippe De Montauvant

  9 juni, 15:00, Whitehall, Westminster, London.

 • GERARD DE PELECIJN

  Toch nog een politieker die voor en door zijn eigen volk (betaald) werkt!

 • Vic Smeets

  En hij gaat zich weer eens moeien....

 • chris bogaerts

  Ja die man is opgepakt omdat hij gewoon de waarheid vertelde. Hij heeft voor de rest niks gedaan als dat een linkse activist was geweest dan draaide het nieuws op volle toeren. Schaam u Europa...