Ga naar de mobiele website
^ Top

Wil jij 'slechts' 100.000 euro belastingen per jaar betalen? Dan heeft Italië een uitstekende deal in petto

thinkstock
De Italiaanse fiscus start een procedure om erg rijke mensen uit het buitenland aan te trekken. Wie zijn fiscale residentie in Italië plaatst, krijgt namelijk de mogelijkheid om zich ervan af te maken met een vast belastingbedrag van 100.000 op zijn wereldwijde inkomsten.

Met die maatregel wil Italië de concurrentie aangaan met landen als het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Daar zijn eveneens gunstregimes ingesteld om voetballers, zangers en andere rijke mensen aan te trekken.

Wie mag het?

De regeling kan echter niet door iedereen worden gebruikt. Enkel mensen die minstens negen van de voorbije tien jaar in het buitenland hebben gewoond, komen in aanmerking. Daarnaast moet je uiteraard ook behoren tot het select clubje vermogenden dat een belastingaanslag van 100.000 euro per jaar als een uitstekende deal beschouwt.

Van zodra je onder het nieuwe belastingregime valt, zal je wel voldoende tijd in Italië moeten doorbrengen. Dat zal nodig zijn om de keuze voor Italië als fiscale residentie te verantwoorden bij de belastingdiensten in het eigen land.

Wat moet dat opbrengen?

Volgens de Italiaanse pers zou een duizendtal mensen interesse kunnen hebben in de fiscale maatregel. Op die manier kan er dus ongeveer 100 miljoen euro in de schatkist terechtkomen.

Meer over8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tuur Tureluur

  En het allom geprezen Europa staat er bij en doet niets want dit is toch tegen de Europese wetgeving.

 • Flipo Frits

  Het word tijd dat ze van het land eens het beloofde land maken voor de werkende mens en de welvaart positief optrekken zodat we minder de neiging hebben om naar een marginaal land te buigen

 • John Dallas

  Joan Lute, als jij door een arbeidsongeval arbeidsongeschikt wordt, dan moet de verzekering vab jou werkgever jou uitkering aanpassen tot jou vorig volwaardig loon, totdat je weer 100% arbeidsgeschikt bent. Contacteer eens een wetswinkel waar je gratiscadvies kan inwinnen om eventueel via de arbeidsrechtbank jou gelijk te krijgen.

 • Dieter Claeys

  Pure discriminatie voor de gewone man en vrouw... en iedereen draait maar naar de hand van de rijken. De middeleeuwen komen precies terug...

 • Jean Paul Peelis

  De paus hebben ze al. Maat die geeft niets aan.

Gesponsord

Meld een bug