Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd voor meer dan 200.000 euro

Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd.
Facebook restaurant Formel B Wijnkelder van Deens sterrenrestaurant geplunderd.
In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn dieven aan de haal gegaan met een zestigtal grand cru’s van een sterrenrestaurant. Ze waren de wijnkelder langs het aangrenzende gebouw binnengedrongen via een gat in de muur.

De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag bij Formel B, door restaurantgids Michelin met één ster bekroond. "We zijn momenteel aan het natellen wat er exact allemaal ontbreekt", zeggen de eigenaars Rune Jochumsen en Kristian Arpe-Møller maandag op Facebook. 

Zeldzame wijnen met hoge marktwaarde

"De dieven waren specifiek op zoek naar de zeldzame wijnen met een hoge marktwaarde." Volgens de uitbaters is voor minstens 1,5 miljoen Deense kroon (meer dan 200.000 euro) aan wijnen verdwenen.

Met Jochumsen en Arpe-Møller doen ook een oproep om hun Facebookpost te delen in de hoop de wijnen nog terug te vinden. De politie is ook een onderzoek gestart.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ROBERT GERTS

    Tja, een goede verzekering kan je zaakje terug doen opfleuren…………

  • Gunter Verleyen

    de politie mag zoeken in eigen omgeving van de uitbater, de dieven wisten goed waar in het gebouw de wijnkelder was en wat er in lag