Wielrenner rijdt opzettelijk e-bikers aan

Politie
De Nederlandse politie heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht de afgelopen maanden verschillende mensen op een elektrische fiets bewust omver te hebben gereden. De 29-jarige man ging er na de aanrijdingen gewoon vandoor op zijn racefiets. Van zijn slachtoffers trok hij zich niets aan, aldus de politie.

De meest recente aanrijding is nog maar tien dagen geleden. Toen raakte hij een 53-jarige e-fietser. De man viel en brak een sleutelbeen. De dader reed door en verdween spoorloos.

De politie startte een onderzoek en wist de identiteit van de man te achterhalen. De dader wordt verdacht van zware mishandeling. Waarom hij de mensen bewust aanreed, is nog niet duidelijk. Hij is donderdag opgepakt en zat vandaag nog in de cel.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Racefietsen horen net zoals raceauto's thuis op een circuit. Niet op de openbare weg of fietspaden. Ik hoop dat ze zijn ongetwijfeld dure fiets voor zijn neus verschroten, hem de kosten laten betalen,een dikke boete en levenslang rijverbod geven. Tevoet op houten klompen en een verbod op sportschoenen.

 • Chris Devlaeminck

  Het gevecht om plaats op het fietspad tussen gewone fietsers, e-bikers en speed pedelec-rijders gaat beginnen.

 • Ronny Cuypers

  Een wielerterrorist. Na alle loze beschuldigingen is er eindelijk een echte.

 • johanneke li

  Hebben ze in nederland blijkbaar ook last van wielerterroristen!