Exclusief voor abonnees

Wie zijn slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin? Ze werkten ooit allebei voor dezelfde nachtclub

Slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin.
rv Slachtoffer George Floyd en agent Derek Chauvin.
In de Amerikaanse staat Minnesota wordt de nationale garde volledig gemobiliseerd, vanwege rellen en plunderingen na de dood van George Floyd. Die overleed nadat agent Derek Chauvin zijn knie bij Floyds arrestatie minutenlang in zijn nek zette. Wat weten we over deze mannen? Allebei werkten ze ooit voor dezelfde nachtclub: “Als er Afro-Amerikaanse klanten waren, dan gingen Chauvin en andere agenten anders te werk”.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerrit Mangé

  Waarom word deze beer van een man door 3 agenten in bedwang gehouden? We zien steeds maar een deel van het gebeuren. Heeft deze man zich verzet tegen zijn arrestatie hoe komt hij op de grond terecht? Ik kan mij niet inbeelden dat agenten een man die rustig en vrijwillig meekomt zomaar tegen de grond werken en met zo veel geweld in bedwang houden.

 • John Rogers

  Men moet hier inderdaad eerst al de feiten kennen, ook de voorafgaande.. Tevens moet het probleem racisme vanuit twee kanten worden bekeken, niet énkel vanuit één kant..

 • Leopold Vanhoof

  Wie van ons heeft er ooit in dezelfde omstandigheden gestaan, wat is er allemaal aan vooraf gegaan. Ik hoop dat het gerecht hier uitsluitsel brengt.

 • Erik Vervenne

  Knie in de nek plaatsen wordt bij ons ook gebruikt de tijd nodig om een verdachte te boeien. Daarna stopt het.

 • JOHAN Goossens

  weet men wat er allemaal gebeurd is voorafgaande zijn arrestatie ? eerst ALLE feiten en niet direkt veroordelen