Wie visum aanvraagt in VS, zal info over zijn sociale media moeten aangeven

Photo News
Wie een visum voor de VS wil aanvragen, zal binnenkort ook naar zijn of haar sociale media-accounts, telefoonnummers en e-mailadressen gevraagd worden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

"Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn aanvraagformulieren voor migranten en niet-migrantenvisa aangepast, om van de meeste aanvragers bijkomende informatie te verkrijgen, zoals social media-identificatie", klinkt het. De maatregelen werden al in 2017 aangekondigd.

De extra informatie moet ertoe bijdragen de aanvrager te identificeren. Daarmee moet nog beter gegarandeerd worden dat legitieme reizigers het land binnen kunnen en de nationale veiligheid gevrijwaard wordt.

Tot dusver moesten enkel aanvragers die in door terreurorganisaties gecontroleerde landen verbleven hun accounts op sociale media en e-mailaccounts aangeven. Nu zal dat gelden voor alle 15 miljoen mensen die jaarlijks een visum aanvragen.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Lodewijk Verborgt; Amerika! Het land van de vrijheid. Amen!!!

 • Edwin Eekelaers

  Het Amerikaanse gerecht gaat deze regel radical afschieten dixit een US advocaat die ik vandaag sprak. trump is gewoon gek geworden.

 • Jean West

  Belgen moeten deze extra informatie niet geven aangezien ze geen visa nodig hebben.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Dat land heeft mij niets te bieden, en mijn accounts op de sociale media is privé en wens het zo te houden, daar heeft niemand iets mee te maken. Als ze willen halen ze er iets uit en gebruiken het tegen U. En dan begint de miserie.

 • Fons Casteels

  Inderdaad Michael Aerts: vakantieland bij uitstek Turkije heeft net hetzelfde gedaan, en toen heeft er niemand gereclameerd. Nog erger zelfs: in de nieuwe regels voor Turkije staat dat je ook jouw logins en/of paswoorden van jouw toestellen en/of profielen moet bekendmaken - zelfs van jouw smartphone of laptop. Of je komt er niet in.