Wie veroordeeld wordt voor huiselijk geweld mag Australië niet meer binnen

Australisch minister van Immigratie David Coleman.
EPA Australisch minister van Immigratie David Coleman.
Mensen die veroordeeld werden voor geweld tegen vrouwen of kinderen krijgen geen toegang meer tot Australië of worden het land uitgezet. Dat heeft minister van Immigratie David Coleman vandaag gemeld. De nieuwe wetten, die vrijdag van kracht werden, passen binnen het opvoeren van de strijd tegen buitenlandse delinquenten door Canberra. 

Tot voor kort konden enkel mensen die veroordeeld werden tot minstens een jaar cel geen visum krijgen voor Australië. In de nieuwe wetgeving is geen minimale straf opgenomen. 

"Australië tolereert huiselijk geweld niet", aldus Coleman in een persbericht. "Als u veroordeeld bent tot een gewelddadige misdaad tegen vrouwen of kinderen, bent u niet welkom in dit land."

Canberra weigerde in het verleden al visa aan de Amerikaanse rapper Chris Brown, die in 2009 werd veroordeeld omdat hij zangeres Rihanna had geslagen, en aan bokser Floyd Mayweather, die verschillende keren veroordeeld werd voor huiselijk geweld.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Heel goede wet! Australië heeft genoeg macho's van eigen bodem. Als er dan nog van ergens anders bijkomen ... te veel is te veel, hé ? (ik lach er een beetje mee).

 • Cor Dierckx

  Een man met visie.

 • johan De Coninck

  Vraag is, is dit ook de regel in geval van huiselijk geweld tegen mannen?

 • Andy Verachtert

  Slecht nieuws voor de vrouwen en mannen die zich bezondigen aan huiselijk geweld

 • Maxime Vanmaercke

  Super !!