Wie is ‘Miss Molly’, de vrouw die in 1986 vermoord werd in Kansas? “Twee Nederlandse vrouwen komen in aanmerking”

Centraal: een getekend portret van de vermoorde 'Miss Molly'. Links: Willemijntje van der Meer. Rechts: ‘Ansje’ Neeft.
The Doe Network Centraal: een getekend portret van de vermoorde 'Miss Molly'. Links: Willemijntje van der Meer. Rechts: ‘Ansje’ Neeft.
Wie is ‘Miss Molly’, de vrouw die in januari 1986 dood aangetroffen werd in een waterplas bij een brug langs de snelweg in Saline County (Kansas)? De politie dacht in eerste instantie aan Anna Neeft, een zwangere vrouw die in 1982 uit Brussel verdween. Maar met Willemijntje van der Meer komt nu een tweede Nederlandse in beeld. De uiterlijke kenmerken zijn op haar van toepassing, bevestigt dochter Kamini in ‘De Telegraaf’.

Het slachtoffer was zwaar toegetakeld toen ze meer dan 33 jaar geleden door een vrachtwagenchauffeur gevonden werd. Speurders denken dat ze eerst klappen gekregen had en dan over een brug gegooid of geduwd werd. Ze kreeg de naam ‘Miss Molly’, maar de moordzaak werd nooit opgelost. Haar lichaam werd anoniem begraven.

Vorige maandag werd het lijk toch opnieuw opgegraven: DNA-onderzoek is nu zo ver gevorderd dat er een doorbraak mogelijk moet zijn. De resultaten kunnen nog een half jaar op zich laten wachten.

Europese kledij
De focus ligt op Nederland omdat ‘Miss Molly’ Europese kledij droeg. “De trainingsbroek komt uit Duitsland, haar beha uit Frankrijk”, legt luitenant-sheriff Mike Smith uit in ‘De Telegraaf’. “Als we daarbij rekening houden met uiterlijke kenmerken -zoals littekens en gebitskenmerken- blijven enkel die twee Nederlandse dames nog over.”

Het slachtoffer had een brandwonde op haar been en was geopereerd aan de onderbuik. “Dat kan kloppen, want Willemijntjes baarmoeder was verwijderd”, bevestigt haar dochter Kamini.

Zwanger op de vlucht
Maar ook de familie van ‘Ansje’ Neeft houdt de adem in. Zij woonde in 1982 in Brussel, samen met haar man. Volgens een van haar broers was die partner gewelddadig. 

De Nederlandse vluchtte van hem weg naar Engeland. Samen met Yacine, haar zoontje van vier, én met een nog ongeboren kind in haar buik. Dat was op 22 juli 1982. Volgens de Nederlandse politie beviel ze een maand later in Engeland van haar tweede zoon. Ansjes moeder weet dat de baby de naam Skandar Rick meekreeg.

“Geen opvallende gelijkenissen”
“Ze verblijven mogelijk in Engeland of in Canada”, staat er nog altijd op het verdwijningsbericht van de Nederlandse politie. In 1984 zou de familie van Neeft voor het laatst van haar gehoord hebben. Toen was ze in Canada.

Cornelis, de broer van de vermiste vrouw, denkt niet dat zijn zus nog leeft. “Maar ik zie ook geen opvallende gelijkenissen met het portret van ‘Miss Molly’. Al zou dat natuurlijk aan de zwellingen in het gezicht van de vermoorde vrouw kunnen liggen.” Mocht er een match zijn, dan blijft de vraag waar de kinderen van Ansje nu verblijven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vangeel guido

    Er zijn nog meer verdwenen vrouwen uit de jaren 80.