Wie is ‘het volk’ dat in Duitsland de straat opgaat?

Een 'Pro Chemnitz' demonstratie in de straten van Chemnitz.
REUTERS Een 'Pro Chemnitz' demonstratie in de straten van Chemnitz.
De onrust in Chemnitz gaat al lang niet meer over de dodelijke steekpartij waarvan migranten worden verdacht. ‘Rechts’ en ‘links’ staan tegenover elkaar. Hoe reageert het politieke midden?

Uwe (45) en Swetlana (46) Slesaczek passeren de politiebusjes nog wat aarzelend. Ze kijken links en rechts naar de twee menigtes, door dranghekken gescheiden. Dan buigen de fors gebouwde drankhandelaar en de tandartsassistente met gestifte lippen hand in hand en vastbesloten naar rechts. Ze zoeken een plek aan de rand, met uitzicht op spandoeken met teksten als ‘Ons land, onze regels’ en de zee van Duitse vlaggen. Hun blikken zijn zowel afwachtend  als verwachtingsvol.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kris Sinnaeve

  Jean Paul Peelos, mensen die op straat komen om hun ongenoegen te uiten omdat hun rechten en cultuur wordt geschonden ? Zijn dit de slechterikken ? Dacht het niet !

 • Philippe Deckers

  Dit zijn gewone mensen die ongerust zijn. De rest is politiek correcte onzin.

 • Jean Paul Peelos

  Wie het volk ook is, wat hun drijfveer ook moge wezen, het zijn de slechterikken. Dat waren ze al toe voorbestemd voor de feiten gebeurden.

 • SVEN VERACHTEN

  Graag iedereen hier ook op straat ! We zijn het BEU !!! KotsBEU

 • Marco Maerten

  Een terrechte vraag zoals men hier kan vragen wat men verstaat onder het begrip 'de vlaming'.Ik wil er me in ieder geval niet meer met vereenzelvigen...uit schaamte. Simpel,omdat vele 'vlamingen' zich vlaming voelen als ze blind hun leider blijven volgen zonder kritisch te denken over de manier waarop deze leider tewerk gaat!