Wie is gulle gever? Plots enveloppen vol geld in Duitse brievenbussen

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Een onbekende weldoener heeft de afgelopen weken duizenden euro's in brievenbussen gestopt in de Duitse stad Mannheim. De politie tast nog in het duister over de identiteit van de gulle gever, maar denkt dat het mogelijk gaat om iemand met een verstandelijke beperking.

Niet alle vinders blijken het geld te houden. Tot dusver zijn al vier enveloppen met contant geld ingeleverd bij de politie. Die roept inwoners ook op om de bankbiljetten over te dragen, zodat ze op termijn kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Het is niet de eerste keer dat een mysterieuze persoon met geld strooit in Duitsland. Zo maakte de politie in Konstanz vorig jaar melding van iemand die briefjes van 20 en 50 euro in brievenbussen stopte en onder ruitenwissers stak.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Waarschijnlijk was het niet bedoeld om het aan de politie te geven. Maar om er iets leuker mee te doen. Dan wil je eens wat medemensen gelukkig maken en dan saboteert de overheid dat weer. Want dat is wel het meest subversieve dat je kan doen. Moet dus een intelligente revolutionair geweest zijn.

 • emiel wouters

  Misschien iemand van de SP die wroeging krijgt en het aan iedereen uitdeelt om te verbranden. Het zou anders opvallen moest hij dit allemaal ineens opbranden dan kennen ze hem direct. Zoals toen met onze Frank....

 • fred degret

  hallo...Die roept inwoners ook op om de bankbiljetten over te dragen, zodat ze op termijn kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.op termijn in iemands zakken verdwijnt die er zeker geen recht op heeft , ja

 • Georges Vande Velde

  Verstandelijke beperking zeggen ze dan.In België is het omgekeert , hier wordt de burger (want die heeft een verstandelijke beperking in de ogen van de overheid) bestolen in plaats van te krijgen!

 • raf peeters

  Mag dat al niet meer ,geef ook regelmatig aan mensen die dakloos zijn 50 € dat ze ten minste wat fatsoenlijk kunnen eten,beter zo dan de Staat het te laten pakken en voel mij daar bijzonder goed bij en direct aan de persoon ,aan hulporganisatie's niks meer ,daar blijft toch 80% plakken aan die zogenaamde hulpverleners.