WHO waarschuwt: “Coronacrisis kan erger en erger en erger worden”

Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus
AFP Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus
De coronapandemie die wereldwijd lelijk huishoudt zal alleen maar erger worden als landen er niet in slagen om zich aan strikte voorzorgsmaatregelen te houden. Daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag.

“Laat me duidelijk zijn: te veel landen gaan de verkeerde richting uit. Het virus blijft publieke vijand nummer één”, zei WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag tijdens een virtuele briefing vanuit het WHO-hoofdkwartier in Genève. “Als de basisregels niet gevolgd worden, dan is er voor deze pandemie maar een richting: erger en erger en erger.”

Wereldwijd werden al zo’n 13 miljoen besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Meer dan een half miljoen mensen overleefden de ziekte niet. Tedros meldde dat de helft van de 230.000 nieuwe gevallen die zondag werden geregistreerd afkomstig zijn uit de VS en Brazilië.

Volgens Mike Ryan, directeur van het WHO Health Emergency Programma, kan het voor sommige streken op het Amerikaanse continent aangeraden zijn om “beperkte of geografisch gerichte lockdowns” in te voeren. Die moeten besmettingen tegengaan in gebieden waar “de verspreiding volledig uit de hand loopt”. 

Tedros kondigde ook aan dat de WHO nog steeds niet officieel op de hoogte werden gesteld van de Amerikaanse terugtrekking uit de organisatie die vorige week werd aangekondigd door president Trump. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Asseloos

  WHO, 1 van de vele organisaties die Gates kocht, naast Imperial College waar Ferguson, de ‘risee’ onder de wetenschappers, telkens opnieuw verkeerde voorspellingen maakt, de BBC die 45 miljoen dollar kreeg, etc. Ze verdienen een tribunaal voor massale misleiding ivm virus en poging het menselijk ras om te vormen tot genetisch gemanipuleerde mensrobot. Synthetisch vlees, synthetische moedermelk, Gates blijf bij je virusgevoelige Microsoft gast ipv Frankenstein te spelen.

 • Jos Teugels

  Zegt de uiterst corrupte organisatie die het WHO is geworden doordat ze nu eigendom is van Bill Gates die ook in alle grote Pharma reuzen genesteld zit. Van belangenvermenging gesproken!! Die Tedros het hoofd ervan is ook niet onbesproken en is geen brave jongen. Maar als mensen ingedommeld blijven zal het een sombere wereld worden na 2030. Het jaar van de AGENDA. Alles ligt reeds in beton gegoten.

 • Mieke Vhuyst

  Natuurlijk zal het erger worden, iedereen is dmv handgel en mondmasker zijn weerstand om zeep aan het helpen. Allemaal voor een virus met een sterftecijfer van 0,2% bij gezonde mensen, zoals een degelijke griep. Het immuunsysteem wordt normaal gezien getraind door dagelijks met allerlei bacteriën en virussen af te rekenen, vertrouw erop.

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  Stop gewoon met rommel uit China te kopen, wij zijn daar allemaal schuld aan. Die rommel kunnen wij ook in Europa maken.

 • Jo Bosman

  Het Wuhan Healt Ofice had veel eerder moeten waarschuwen wat er in China gebeurde. Nu zijn het vijgen na pasen