WHO-chef: “Coronavirus wordt wereldwijd nog steeds erger”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO.
REUTERS Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO.
Directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesu, dringt opnieuw aan op waakzaamheid aangaande het coronavirus. Globaal bekeken wordt de situatie immers nog steeds erger, hoewel het nu in West-Europa beter gaat. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

In bijvoorbeeld Oost-Europa en Centraal-Azië stijgt het aantal besmettingen. Gisteren zijn er meer besmettingen op één dag vastgesteld dan in de bijna zes maanden tijd waarin het virus toesloeg, aldus Tedros. Het is volgens hem dus “geen tijd om gas terug te nemen" in de strijd tegen de verspreiding van het virus dat ernstige longziekten kan veroorzaken en dat vooral mensen op hoge leeftijd en/of met ernstige aandoeningen treft.

De wereld telt naar schatting 7,7 miljard mensen. Er werden al meer dan zeven miljoen besmettingen vastgesteld. Ruim 400.000 patiënten zijn aan het virus bezweken. Bijna 3,5 miljoen patiënten zijn inmiddels genezen. Van de huidige circa 3,2 miljoen patiënten is 2 procent er ernstig aan toe.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.