West-Vlaamse studenten gewond én bestolen bij ongeval in Zambia

VTM Nieuws
Bij een verkeersongeval in het Afrikaanse Zambia zijn gisteravond drie West-Vlaamse studenten van de hogeschool Vives gewond geraakt.

De feiten deden zich voor nabij de stad Samfya. Het gaat om een meisje uit Sint-Denijs en een jongeman uit Kortrijk die allebei verpleegkunde volgen, en nog een studente vroedkunde uit Kortrijk. Ze zijn in Zambia voor een internationale stage.

De studenten hadden net een safaritocht achter de rug en waren op terugtocht toen ze een ongeval kregen met hun wagen, waarschijnlijk ten gevolge van een klapband. De wagen sloeg overkop.

Een van de studentes vocht eventjes voor haar leven, maar is inmiddels aan de beterhand. Zij werd overgebracht naar Mansa. De drie liepen vooral snijwonden en breuken op.

Kort na het ongeval ook bestolen
Twee van de studenten zijn kort na het ongeval ook bestolen, waardoor ze geen internationaal paspoort meer hebben. Inmiddels werken de ouders en Vives samen met Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Tanzania om dat probleem op te lossen. In Zambia is er enkel een ereconsulaat. Als alles goed verloopt, zouden de jongeren vrijdag al gerepatrieerd kunnen worden.

Vives neemt de communicatie op zich en vraagt met aandrang om de ouders niet te belasten. Wie vragen heeft of info wil kan terecht bij de hogeschool.