Ga naar de mobiele website
^ Top

Werknemer Google schrijft manifest tegen diversiteit, collega's reageren razend

EPA
Medewerkers bij Google gaan de strijd aan tegen een ingenieur die bij hetzelfde bedrijf in dienst is en die openlijk verklaard heeft dat hij tegen diversiteit is. Het manifest verspreidde zich als een lopend vuurtje over heel het bedrijf.

In de verklaring staat te lezen dat het bedrijf zich beter wat meer zou focussen op ideologische diversiteit in plaats van aandacht te besteden aan gender- en rassendiversiteit. De ingenieur zegt verder ook dat het feit dat vrouwen minder in de technologische sector vertegenwoordigd zijn te wijten is aan de biologische verschillen tussen man en vrouw.  

Overal op het internet reageren mensen furieus op het manifest. Vooral andere medewerkers van Google uiten hun ongenoegen op Twitter.

Reactie van Google

 "Diversiteit en inclusie zijn een fundamenteel deel van onze waarden en de cultuur die we blijven cultiveren", reageerde de diversiteitverantwoordelijke van Google, Danielle Brown, in een e-mail die ze naar alle medewerkers van het bedrijf stuurde. "Diversiteit en inclusie zijn noodzakelijk voor ons succes als bedrijf, en we zullen er voor blijven vechten", aldus Brown.
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Michiel Wouters

  Diversiteit. Waar we mensen beoordelen op hun uiterlijk en niet op hun verdiensten.

 • Michael Aerts

  En weer moet een hoogintellectueel NVA verwerken in zijn zinnetje...

 • charles van herck

  Wen er alvast aan. Het einde van de gehersenspoelde generatie komt eraan. Meer en meer jonge mensen kijken goed om zich heen en stellen vast dat er iets niet klopt aan onze uitleg.

 • Thorgal Aegirsson

  Ik zou dat manifest wel eens willen zien want wat hier in dat artikel staat is niets mis mee. Ik lees niets wat discriminerend is, enkel een mening en daar ben je voor of tegen. Die man heeft trouwens 100% gelijk als hij pleit voor meer tolerantie tov ideologische diversiteit. Cordons bouwen en mensen monddood maken voor alles wat niet strookt met de linkse ideologie is niet tolerant en getuigt van dictatoriale trekken.

 • Karel van B

  Opgedrongen diversiteit is totaal verkeerd op de werkvloer. De beste persoon voor de job moet de job krijgen. Velen vergeten hier dat ons parlement ook zo bestaat. Iemand die beroepsonderwijs gevolgd heeft, kan hier wettelijk geen parlementariër worden. Ervaring en jezelf kunnen opwerken is tegenwoordig niet meer van toepassing.

Meld een bug