Wereldwijd 212.326 coronabesmettingen op één dag: cijfer lag nooit eerder zo hoog

AFP
In de afgelopen 24 uur zijn 212.326 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat aantal lag nooit eerder zo hoog, laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weten.

De grootste stijgingen zijn volgens het dagelijkse rapport te zien in de Verenigde Staten, Brazilië en India. Het vorige record aan nieuwe besmettingsgevallen vond op 28 juni plaats met 189.077. Het aantal sterfgevallen blijft wel stabiel op ongeveer 5.000 per dag.

Het wereldwijde aantal gevallen van het coronavirus overschreed gisteren de elf miljoen. Aan de ziekte zijn in zeven maanden tijd meer dan een half miljoen mensen gestorven.

Onderschatting

Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk veel hoger dan de 11 miljoen die door de overheden gemeld werden. Dat komt omdat niet iedereen met het virus wordt getest. Sommige landen hebben daarvoor ook niet de middelen.

Het virus dook oorspronkelijk op in de Chinese miljoenenstad Wuhan en verspreidde zich vervolgens over de wereld. Het aantal besmettingen en sterfgevallen schoot na de uitbraak in China omhoog in Europa en later ook in de Verenigde Staten.

Malariamedicijn werkt niet

De WHO zet ook de proeven met het malariamedicijn hydroxychloroquine en de combinatie van het hiv-medicijn lopinavir/ritonavir stop. “De tussentijdse onderzoeksresultaten tonen aan dat hydroxychloroquine en lopinavir/ritonavir de sterfte van Covid-19-patiënten niet of nauwelijks vermindert”, klinkt het.

Tests met andere middelen gaan door, zoals de ebolaremmer remdesivir en het ontstekingsremmende medicijn dexamethason. Een studie wees uit dat remdesivir het ernstige verloop van de ziekte verlicht en de ziektefase verkort. Het is recent goedgekeurd als eerste medicijn tegen Covid-19 in de EU.

Lees ook: “Stervende vrouw al in lijkzak gelegd voor ze dood was”: 45 getuigenissen schetsen ijzingwekkend beeld van corona in woonzorgcentra (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Heinrich Wolf

  Wereldwijd 212.000 besmettingen op een dag, waarvan 57.000 in de VS = 27%. De VS met 325 miljoen inwoners representeren slechts 4% van de wereldbevolking.van 8 miljard. Alles onder controle!

 • danny deley

  Gelieve,onmiddellijk de buitengrenzennvanneuropa te sluiten,dit word een Catastrofe,oktober november pfff

 • Lucas Vanbist

  Ook het aantal doden ligt veel hoger. In de meeste landen, zoals bv Nederland, worden enkel mensen geteld die EN in een ziekenhuis EN bewezen met corona besmet overlijden. Dus waarschijnlijk maar de helft van het echte aantal.

 • Wim Eggermont

  Stilletjes aan zal het op iedere hoek in de wereld zijn.dit komt nooit meer goed