Wereld speculeert over slissende Trump: drugs? Of moet hij dringend naar de tandarts?

AP
De speech die Donald Trump gisterenavond gaf, ging niet onopgemerkt voorbij. Niet alleen omdat zijn boodschap verregaande politieke en diplomatische gevolgen heeft, maar ook omdat de president blijkbaar een spraakgebrek ontwikkeld heeft. Hij lispelde de hele tijd, en de wereld vraagt zich af waarom.

'God bless the United Shtateshh, thank you very muchshh', klonk het aan het einde van Trumps speech over Jeruzalem. Gedurende de hele toespraak was zijn spraak niet wat moest zijn, en het internet begon meteen druk te speculeren over wat er met de Amerikaanse president aan de hand is. De woorden 'beroerte' en 'drugs' waren niet veraf. "Zit Trump aan de drugs? Mijn mond werd ook zo droog toen ik nog gebruikte", waarschuwde Holly O'Reilly op Twitter. Woordvoerder van het Witte Huis, Raj Shah, weigerde er dieper op in te gaan. "Hij had gewoon een droge mond", klonk het kortaf op vragen van journalisten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Los kunstgebit

Volgens een tandarts uit Virginia, die anoniem wil blijven, heeft Trump waarschijnlijk een probleem met zijn gebit. Of liever zijn kunstgebit. "Het klinkt alsof een van zijn gebitsplaten los zit", vertelde die aan de Daily Mail. "Als dat gebeurt, kan er speeksel vastraken tussen de plaat en het gehemelte of het tandvlees. En dan krijg je een slissend geluid."

Trump heeft nooit willen reageren op de staat van zijn gebit, en in principe zou het ook gewoon een losgekomen vulling kunnen zijn. De uitzonderlijke witheid van zijn tanden maakt dat echter onwaarschijnlijk. "Hij is 71 jaar oud. Een kunstgebit is een stuk logischer, ook al kan hij zich de beste tandhygiëne ter wereld permitteren." 

Hypocriet

Walter Shaub, die onder Obama directeur was van de Office of Government Ethics vindt het hele gebeuren in ieder geval hypocriet. "Het is verbazend hoe de media zijn gelispel negeert. En dat terwijl er voor de verkiezingen netjes geluisterd werd als Trump speculeerde over Hillary's gezondheid. Er bestaat zoveel seksisme in de politiek."

Twitter7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jan van dessel

  Gans de persoon Trump is "fake". De bewonderaars in ons land van deze narcist die al zijn beslissingen neemt in functie van eigenbelang, zijn de grootste bashers van de Belgische politici door hen allemaal graaiers te noemen. Zeer moeilijk te begrijpen.

 • roland peeters

  Onze politiekers hebben geluk dat er kan geroddeld worden over Trump .

 • SAM Bedfort

  En dat ondanks de vele anti-bully programma's. Deze man doet wat in het regeerakkoord staat. Bij ons is zoiets niet aan de orde, omdat er hier alleen belastingen voor de burgers in opgesomd staan.

 • Paul Moyaert

  wa een zever weer van de liberale propaganda

 • Johny Lapeire

  De Trump bashers hebben het er moeilijk mee dat hij zijn verkiezings beloftes waarmaakt, dit hadden ze niet verwacht, en alles is goed om de president in een slecht daglicht te stellen.