Weldra ‘vriendelijkere’ snuffelhonden op Amerikaanse luchthavens: “Honden met hangoren zijn minder intimiderend”

TSA-inspecteur Cara Ropp en hond Nestle checken de bagage van passagiers op de Detroit Metropolitan Airport (Archiefbeeld).
AP TSA-inspecteur Cara Ropp en hond Nestle checken de bagage van passagiers op de Detroit Metropolitan Airport (Archiefbeeld).
Amerikaanse luchthavens willen de stress onder reizigers verminderen door snuffelhonden met een vriendelijker voorkomen in te zetten. Momenteel worden er vooral Duitse herders gebruikt. De controledienst Transportation Security Administration (TSA) traint nu ook viervoeters met hangoren. 

Volgens TSA komen deze honden vriendelijker over. “Honden met hangende oren zijn minder intimiderend en deze honden worden beter geaccepteerd", zegt TSA-bestuurder David Pekoske in de Los Angeles Times.

De TSA heeft in totaal meer dan 900 teams van officieren en snuffelhonden die passagiers op luchthavens screenen of vracht en bagage achter de schermen onderzoeken. Ongeveer een derde van deze honden heeft volgens de TSA contact met passagiers op luchthavens. Momenteel zet TSA veelal Duitse en Mechelse herders in. Maar er worden nu ook onder meer Labradors, Golden Retrievers en Vizsla's getraind. Wanneer de honden daadwerkelijk worden ingezet, is nog onbekend.

Agent Daniel Keehne en zijn hond Axa onderzoeken een truck bij de Los Angeles International Airport (Archiefbeeld).
AP Agent Daniel Keehne en zijn hond Axa onderzoeken een truck bij de Los Angeles International Airport (Archiefbeeld).
REUTERS

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE LENAERTS

    Honden met hangoren behoren meestal tot de soorten van jachthonden . Ze zijn niet alleen zachtaardiger maar hebben vooral een betere neus.

  • chris Ceulemans

    Weet je wat...neem konijnen, die zijn nog minder intimiderend....

  • Jos Vervoort

    Wat voor een verschil maakt dat als je niks te verbergen hebt?