Wel of geen ontmoeting met Xi tijdens G20-top boeit Trump niet

Handelsoorlog VS-China

Photo News
Het maakt de Amerikaanse president Donald Trump naar eigen zeggen niet uit of het later deze maand tot een ontmoeting komt met zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top in Japan. De president wees op de vele extra miljarden voor de Amerikaanse schatkist die blijven binnenkomen door de hogere importtarieven.

Trump zegt open te staan voor het hervatten van handelsgesprekken met China om daarmee de handelsvete tussen de landen de wereld uit te helpen. "Als hij komt opdagen is dat prima", aldus Trump. "Komt hij niet, dan blijven we miljarden per maand extra ophalen.”

De verhouding tussen de VS en China kregen een stevige knauw toen de importtarieven op veel Chinese goederen recent werden verhoogd. Peking betaalde met gelijke munt terug. Volgens Trump willen de Chinezen niets liever dan een deal, omdat ze vele miljarden kwijt zijn aan de hogere tarieven. Peking zei eerder geen angst te hebben voor een verdere escalatie van het conflict.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MICHELINE GEVERS

  Draaien maar,4 dagen geleden . De Amerikaanse president Donald Trump dreigt extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt...

 • MICHELINE GEVERS

  En wie betaald die miljarden. De importeur, en dus de consument. En niet China zoals hij het voorspieget.

 • wim Goossens

  En tellen kan Trump ook al niet : De miljarden meer inkomsten voor de Amerikaanse schatkist wordt wel betaald door de Amerikaanse consument of anders door de importerende firma's, die ook Amerikaans is .... Goed gerekend door Trumpie ...

 • Janna Boonstra

  De VS denkt wat te zijn. China is veel machtiger.