Weinig hoop voor 15 kompels die al meer dan twee weken vastzitten in Indiase mijn

REUTERS
Meer dan twee weken nadat vijftien mijnwerkers in een Indiase steenkoolmijn vast kwamen te zitten, zijn vandaag duikers van de marine ter plaatse gestuurd om de mannen terug te vinden. De arbeiders waren aan het werk in een illegale steenkoolmijn in de Indiase staat Meghalaya, in het noordoosten van het land, toen ze door een overstroming verrast werden.

De mijn liep al onder op 13 december, nadat een rivier vlak bij de mijn overstroomde. De reddingswerkzaamheden lagen sinds dinsdag stil omdat de pompen niet krachtig genoeg waren. Tv-zender NDTV meldde eerder al dat de hulpdiensten enkel nog maar drie helmen hadden teruggevonden in de 100 meter diepe mijn.

"Tien krachtige pompen zijn overgebracht, en teams van marineduikers en ingenieurs hebben de afgelegen site bereikt", zei de lokale minister Kyrmen Shylla, die toegaf dat de kans op het vinden van overlevenden miniem is. "We gaan nu proberen het water uit de mijnschacht te pompen.”

Een ingenieur verklaarde aan NDTV dat het tot een week kan duren om die operatie afgerond te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat mijnwerkers vast komen te zitten in een mijn in Meghalaya. In 2012 gebeurde dat ook al met 15 mijnwerkers. Hun lichamen werden nooit gevonden.

REUTERS
REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.