Weet zwerver meer over verdwijning Théo Hayez?

BELGA
Is Théo Hayez in de nacht van zijn verdwijning een mysterieuze dakloze man gekruist die mogelijk meer weet over de verdwijning? Het spoor komt aan bod in de onderzoekspodcast The Lighthouse van de krant The Australian. De Belgische rugzaktoerist verdween op vrijdagavond 31 mei spoorloos in de Australische badplaats Byron Bay.

De politie zoekt sinds 16 september niet meer actief naar onze landgenoot, maar vrijwilligers zetten met de steun van Théo’s familie de zoektocht verder.

Hayez moest om 23.17 uur café Cheeky Monkey’s verlaten omdat hij te veel had gedronken. De bewakingscamera aan de bar filmde hoe hij alleen de zaak verlaat, in zijn broekzak naar zijn gsm tast en het schermpje doet oplichten.

In plaats van naar zijn hostel terug te keren, moet hij een zijstraat zijn ingelopen, schrijft
The Australian. Kans is groot dat hij verdwaald was. Hayez belandde zo op een donker pad door bosrijk gebied dat leidde naar Tallow Beach, luidt het. Nabij dit strand is meer dan dertien uur later voor het laatst een signaal van Théo’s gsm opgepikt.

Vrijwilligster Renee Scott stootte langs dit pad op 5 juli op een slaapplek van een zwerver. Het kamp was netjes ingericht en beschikte over een tentzeil waaronder de bewoner kon schuilen. Er lag ook een surfplank. De vrouw beschrijft de zwerver als een langere, magere man met verwilderd haar en een bruine baard. Scott en anderen probeerden met de man een gesprek aan te knopen, maar de mysterieuze man trachtte zich te verstoppen.

De 20-koppige groep ging ‘s anderendaags opnieuw langs. Zonder succes, de zwerver had het kamp opgebroken en was vertrokken. Scott en haar vrienden zijn ervan overtuigd dat de dakloze dezelfde is als de man wiens foto staat op een aangetroffen rijbewijs op Tallow Beach. Zijn naam is dus bekend, maar volgens
The Australian heeft zijn familie in de persoon van zijn zus en stiefvader al vijf jaar niets meer van hem gehoord. De groep blijft speuren naar de zwerver.

Volgens privédetective Ken Gamble die de groep bijstaat, is het niet uitgesloten dat de zwerver Théo is gekruist met een eventuele confrontatie tot gevolg. Hij hoopt dat de zwerver zo snel mogelijk wordt gevonden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • geert noels

    Het lijkt me plausibel dat die zwerver wel eens een moordenaar zou kunnen zijn, waarom verbergd hij zich al 6 maand?

  • vangeel guido

    Hij kan hem dan verstopt hebben in de buurt want meenemen gaat ook niet.Zoek AUB nog eens goed op die plek.Veel sterkte