Weer zware bombardementen op Syrische Idlib

Zaterdag was de Syrische stad Idlib al slachtoffer van zware bombardementen door Syrische en Russische troepen.
AFP Zaterdag was de Syrische stad Idlib al slachtoffer van zware bombardementen door Syrische en Russische troepen.
Syrische regeringstroepen hebben zondag, samen met hun Russische bondgenoten, opnieuw zware bombardementen uitgevoerd op de Syrische stad Idlib, het laatste grote bastion van de oppositie. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, op basis van informanten ter plaatse. Onafhankelijke media zijn er nog amper in het land.

Zaterdag waren er reeds hevige luchtaanvallen op Idlib. Hoewel er een korte periode van rust volgde in de nacht van zaterdag op zondag, werden de aanvallen zondag hervat, aldus het Observatorium.

Vooral de zuidelijke delen van Idlib en gebieden ten noorden van de stad werden zondag geviseerd. Volgens het Observatorium voerden Russische vliegtuigen veertien raids uit terwijl helikopters van het Syrische leger zo'n 25 pakketten met explosieven dropten. Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. De voorbije dagen vluchtten duizenden inwoners de stad uit.

De stad is al sinds 2015 onder controle van rebellen. Het gaat vooral om aanhangers van Hayat Tahrir al-Sham, een alliantie van islamisten die banden heeft met Al-Qaida.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • george patrick martou

    dat ze maar rap al die isis gekken en al qaida smeerlappen opkuisen ! dat het maar rap gedaan is ginder en er overal vrede kan zijn en terugkeer van de mensen naar hun land om het terug herop te bouwen ! heeft lang genoeg geduurd !!!

  • Anita Wellens

    Hopelijk is Syrie dit jaar nog bevrijd van de terroristen van al qaida en hun bondgenoten!