Weer zeven Nederlandse tieners opgepakt voor afpersing met naaktfoto's

Shutterstock
De Nederlandse politie heeft zeven verdachten opgepakt die ervan worden verdacht mensen te hebben gechanteerd met naaktfoto's. Sinds augustus hebben al 28 slachtoffers aangifte gedaan. Ze betaalden zeker 100.000 euro aan de tieners die hen afpersten. In augustus hielden rechercheurs in dit onderzoek al de eerste twee verdachten aan, in september volgden nog eens drie aanhoudingen. 

De aangehouden verdachten zijn een negentienjarige man uit Leiderdorp en zes minderjarige jongens uit Leiden. Ze worden morgen aan de rechter-commissaris voorgeleid. In het onderzoek zijn eerder al acht verdachten aangehouden, waarvan er vijf nog vast zitten.

De jongens van vijftien tot negentien jaar worden ervan verdacht tientallen slachtoffers te hebben afgeperst met naaktfoto's. De verdachten benaderden de (mannelijke) slachtoffers via sociale media. Ze deden zich op Instagram en Snapchat voor als vrouw en vroegen hen om naaktfoto’s te sturen. Zodra ze die hadden ontvangen, dreigden ze de beelden openbaar te maken tenzij de slachtoffers betaalden. Zo incasseerden ze zo'n 100.000 euro. 

Seksuele afpersing

De politie kreeg sinds augustus 28 aangiftes van seksuele afpersing binnen. De slachtoffers zijn tussen de 14 en 48 jaar. De politie vermoedt dat dat aantal nog hoger ligt en dat ze met de praktijken nog veel meer geld verdienden dan nu bekend. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric brack

    De criminelen in hun blootje zetten, er foto's van maken en op het internet plaatsen. wedden dat ze de volgende keer goed zullen nadenken !