Weer verdachte opgepakt van jihadcel uit Roosendaal

Het dichtgetimmerde bedrijfspand in Roosendaal, waar een arrestatieteam twee weken geleden met veel machtsvertoon binnenviel.
Hessel de Ree Het dichtgetimmerde bedrijfspand in Roosendaal, waar een arrestatieteam twee weken geleden met veel machtsvertoon binnenviel.
De eigenaar van een Roosendaalse shoarmazaak die centraal lijkt te staan in een onderzoek naar de financiering van de internationale jihad, is opgepakt. Dat meldt de Nederlandse krant BN/De Stem. Eind vorige week meldde de 27-jarige Amr Y. zich bij de politie. De man was op vakantie in zijn geboorteland Egypte, maar vloog direct terug toen hij hoorde dat de Nederlandse politie hem zocht.

Zijn advocaat liet aan BN/De Stem weten dat zijn cliënt vorige week via Brussel naar Nederland is gereisd en zonder problemen alle grenzen heeft kunnen passeren.

Behalve van financiering van terrorisme en witwassen wordt Y. verdacht van betrokkenheid bij de verdachte substantie die is gevonden in de woning van medeverdachte Samir O. (57). Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat het gaat om een explosieve stof, mogelijk geschikt voor het plegen van aanslagen.

Twee weken geleden viel een arrestatieteam het pand in Roosendaal binnen en arresteerde meerdere verdachten. De politie maakte formeel bekend dat de reeks aanhoudingen te maken heeft met een onderzoek naar witwassen, mensenhandel en verboden wapenbezit.