Weer terreurverdachte in Rotterdam opgepakt

In een woning aan de Stresemannplaats in Rotterdam werd zaterdag een man ingerekend die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ook op andere locaties werden verdachten opgepakt.
ANP In een woning aan de Stresemannplaats in Rotterdam werd zaterdag een man ingerekend die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ook op andere locaties werden verdachten opgepakt.
De politie heeft vandaag in Rotterdam een 24-jarige man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De man zit vast en zal de komende dagen door de politie worden verhoord. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie. 

De politie doorzocht ook de woning van de verdachte in Rotterdam. De politie heeft beslag gelegd op diverse gegevensdragers. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen, aldus het OM. Een woordvoerder kan niets zeggen over de aard van de verdenking. Hij wijst er wel op dat de voorbereiding van een terroristisch misdrijf ook al een terroristisch misdrijf is.

Vijf verdachten eerder opgepakt

Het onderzoek naar deze verdachte staat los van de arrestaties vorige week van een aantal terrorismeverdachten in Rotterdam en Duitsland. 

De vier terreurverdachten die in Rotterdam werden opgepakt, blijven in ieder geval tot en met woensdag vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag bepaald dat hun voorlopige hechtenis met 72 uur wordt verlengd.

Een vijfde verdachte werd in de Duitse stad Mainz opgepakt. Deze 26-jarige Syriër woont in Rotterdam maar was daar bij zijn neef op bezoek. Nederland heeft om zijn overlevering gevraagd, maar een beslissing daarover wordt niet voor het einde van de week verwacht. De rechtbank daar heeft besloten dat hij in ieder geval tot dan blijft vastzitten.

Verhoor

Het onderzoek is in volle gang, meldt de politie. De verdachten in Rotterdam worden nog verhoord. Ook zijn Nederlandse agenten naar Mainz gereisd om daar de Syriër te verhoren. Ook in beslag genomen materiaal wordt onderzocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.