Weer grote stroomstoring in Venezuela

EPA
Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. Dit keer zouden zeker acht van de 23 staten zijn getroffen, evenals het hoofdstedelijke district. Het licht ging onder meer uit in de Nationale Assemblée, het Venezolaanse parlement.

Sommige winkeliers in Caracas sloten door de storing snel de deuren, kennelijk uit angst voor plunderaars. Ook het openbaar vervoer kwam deels plat te liggen. Bussen zaten overvol. “Ik vraag me af hoe ik thuis moet geraken, omdat er geen metro's rijden. Ik woon in het centrum en heb twee uur nodig. Ik beweeg traag”, zuchtte de 64-jarige Ana Gonzalez, die de winkel afsloot waar ze werkte.

Het land werd enkele weken geleden ook al getroffen door een grote stroomstoring. Die duurde meerdere dagen. De socialistische president Nicolás Maduro verweet de Verenigde Staten toen een cyberaanval te hebben uitgevoerd, maar volgens critici is de infrastructuur gewoon slecht onderhouden. De VS steunen de aartsrivaal van Maduro, oppositieleider Juan Guaidó. 

De regering Maduro spreekt nu van een “nieuwe aanval” op de belangrijkste elektriciteitscentrale van het land. 

REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
Mensen proberen bussen te nemen om toch nog thuis te geraken tijdens de stroomstoring.
REUTERS Mensen proberen bussen te nemen om toch nog thuis te geraken tijdens de stroomstoring.
AP
EPA
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sinan Ozcelik

    Vs zit hier weer achter. Bende dieven die olie willen inpikken.zaols in afganistan irak Syrië en nu venezuela daarnaa iran zeker.

  • Rudy Meert

    Mijnheer Mouton. De voorganger van president Maduro, Hugo Chávez, nationaliseerde de olie- en nutsbedrijven. Met hen verdween ook de technische know-how. Een tijd lang functioneerde alles naar behoren maar langzamerhand, door gebrek aan onderhoud en kennis, draaide alles vierkant. Reken daarbij de corruptie en de ongelimiteerde macht van het leger dat alles controleert, en dan krijg je toestanden zoals nu.

  • Jürgen Mouton

    Reken maar dat de VS hier achter zitten. Ze zijn uit op de olie, en Maduro staat daarbij in hun weg. Daarom hebben ze geprobeerd Guaido aan de macht te helpen. De volgende stap was een militaire interventie, zoals de VS al meermaals gedaan heeft in olierijke landen, "democratie" brengen, maar dat is voor Rusland een stap te ver...