Weer corona-uitbraak op Amerikaans marineschip

De USS Kidd.
via REUTERS De USS Kidd.
Het coronavirus heeft opnieuw de kop opgestoken op een Amerikaans marineschip. De marine zegt dat achttien besmettingen zijn vastgesteld op een torpedobootjager in het Caribische gebied.

De uitbraak kwam aan het licht toen een opvarende verdachte ziekteverschijnselen begon te vertonen. Een medisch team ontdekte vervolgens dat nog zeventien bemanningsleden het virus hadden.

"Het testen gaat door. We verwachten meer gevallen", laat de marine weten. Aan boord van de USS Kidd, die bezig is met een missie tegen drugscriminaliteit, bevinden zich normaliter ongeveer driehonderd bemanningsleden.

Het is niet de eerste keer dat het virus om zich heen grijpt op marineschepen. Eerder raakten al zo'n 840 opvarenden besmet op het vliegdekschip Theodore Roosevelt. Tijdens een uitbraak op het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle liep bijna de helft van de 2300 opvarenden het virus op.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.