Week na enorme goudroof in Braziliaanse luchthaven zijn 3 daders gevat

De daders hadden zich vermomd als federale agenten en gebruikten een pick-up die op een politiewagen leek.
EPA De daders hadden zich vermomd als federale agenten en gebruikten een pick-up die op een politiewagen leek.
De Braziliaanse politie heeft drie mensen aangehouden in verband met de enorme goudroof donderdag op de luchthaven Guerulhos van São Paulo. In een razendsnelle overval op een vrachtafdeling van het drukste vliegveld van Brazilië maakten de als federale agenten verklede daders 750 kilo goud ter waarde van ongeveer 26 miljoen euro buit.

De overval vond plaats in een vrachtterminal van Guarulhos Airport. Enkele van de gangsters arriveerden in een zwarte pick-up die op een wagen van de federale politie van Brazilië leek. Vier gemaskerde mannen sprongen eruit. Zeker een van hen had een vuurwapen.

Op beelden is te zien dat ze twee medewerkers belast met het goudtransport als gijzelaars inzetten. De twee werden gedwongen mee te werken. Eén van hen is een leidinggevende op de vrachtafdeling. Hij verklaarde dat voorafgaand aan de overval zijn familieleden door criminelen werden gegijzeld om hem zo te dwingen mee te werken. De politie twijfelt aan deze lezing, meldden Braziliaanse media maandag.

De rol van de twee anderen verdachten is nog niet duidelijk. Volgens de politie is de roof gepleegd door minstens tien daders. De overval duurde nog geen drie minuten en er is geen schot gelost.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.