Weduwe Steve Irwin aangeklaagd

Schuldeisers hebben de weduwe van Steve Irwin aangeklaagd vanwege een complexe leningsregeling van anderhalf miljoen euro. De deurwaarder is ingeschakeld om de Australia Zoo, de dierentuin van de familie, en Terri Irwin persoonlijk voor de rechtbank te slepen. Precieze details van de aanklacht zijn nog niet bekend.

Belastingontduiking
De documenten die vandaag werden gepresenteerd aan de rechtbank wijzen echter in de richting van de Singaporese investeringsbank HQZ Argumentum, die een complex financieringsfonds heeft helpen opzetten voor de dierentuin. Die raakte vervolgens in conflict met de Australische belastingsdienst. Via financiële herstructureringregelingen zouden de dierentuin en verschillende zakenpartners miljoenen euro's hebben doorgesluisd om de belasting te omzeilen.

De man van Terri, Steve, kwam in 2006 om het leven. Tijdens opnames voor zijn documentaireserie 'The crocodile hunter' stak een pijlstaartrog hem in het hart. Hij liet zijn volledige vermogen, waaronder de dierentuin, na aan zijn 43-jarige vrouw en twee kinderen, Bindi (9) en Robert (4). (novum/sd)

Terri Irwin, hier met kinderen Bindi en Robert
UNKNOWN Terri Irwin, hier met kinderen Bindi en Robert
'Crocodile Hunter' Steve Irwin
UNKNOWN 'Crocodile Hunter' Steve Irwin