Weduwe Kobe Bryant spant zaak aan tegen helikopterbedrijf

Kobe Bryant en zijn vrouw Vanessa.
AP Kobe Bryant en zijn vrouw Vanessa.
Vanessa Bryant, de weduwe van de Amerikaanse basketballer Kobe Bryant, spant een rechtszaak aan tegen het bedrijf dat de fatale helikoptervlucht verzorgde waarbij haar echtgenoot en dochter Gianna om het leven kwamen.

Ze verwijt het bedrijf schuldig te zijn aan de dood van haar echtgenoot en dochter, meldt de krant Los Angeles Times. Nadere details ontbreken nog. Het nieuws kwam naar buiten kort voordat een openbare herdenkingsdienst werd gehouden in het Staples Center, de thuishaven van Los Angeles Lakers, de club waarmee Bryant in twintig jaar in de NBA vijf kampioenschappen veroverde.

Bryant en zijn dochter zijn afgelopen week in besloten kring begraven in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in het Californische Newport Beach.

In de helikopter zaten naast vader en dochter Bryant nog zeven mensen, onder wie een teamgenote van Gianna, die eveneens basketbal speelde, en hun coach. Het is nog altijd onduidelijk waardoor de heli in dichte mist crashte.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wouter Van de Walle

  De piloot was niet onbesproken, en voor het geld zal ze het zeker niet doen want Kobe had dit allemaal al geregeld, ze komen geen geld tekort. Terecht dus

 • Benny Marcelo

  Met wat kronkelredeneringen kunnen ze misschien bewijzen dat die firma verantwoordelijk is voor die mist.

 • Carl Peeters

  Ze wil nog meer geld op kap van haar overleden man. Typisch Amerikaans.

 • François Defosse

  De heli is helemaal niet in de dichte mist gecrasht. Er bestaan videobeelden van moutainbikers die de crash gezien hebben en de zichtbaarheid was enkele km! U kunt deze video terugvinden in het hln archief.

 • HUGO Wils

  Piloot zijn IFR licentie was vervallen!