Wat Noorwegen doet met neonazi's, kunnen wij ook met terroristen: "Laat ze zelf nadenken over wat ze hebben gedaan en waarom"

Farhad Khosrokhavar
Hollandse Hoogte Farhad Khosrokhavar

De Franse socioloog Farhad Khosrokhavar waarschuwt voor nieuwe aanslagen wanneer veroordeelde Irak- en Syriëgangers eenmaal hun straf hebben uitgezeten. "Stel dat ze door hun strafblad geen normaal leven kunnen opbouwen, wat gaan ze dan doen?"

Hij waarschuwde twintig jaar geleden al voor de invloed van de islam in de banlieues (de Franse achterstandswijken, red.) en ruim tien jaar geleden schreef hij als een van de eersten over radicalisering in gevangenissen. Nu vreest socioloog Farhad Khosrokhavar voor terroristen die hun straf hebben uitgezeten. Als we nu niets doen, krijgen we de komende jaren volgens hem te maken met nieuwe aanslagen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • najima eljalti

  @Jonathan Wouters, advies voor de pseudo intelectueel hieronder ga maar eerst u een beetje verdiepen in de Islam voor je met zulke fabeltjes afkomt. Man man toch echt niet te doen...

 • Sobek Wessels

  Er is wel een Groot verschil tussen Neo nazie's en Terroristen die door hun Religie gestuurd worden om te doden ! Neo Nazie's kunnen van Gedachten en opvattingen veranderen en terug in de samenleving mee doen , Gelovigen Kunnen hun Geloof toch niet afzweren want dat vallen ze uit hun Geloof Gemeenschap ! En het is net dat Geloof dat tot Haat op roept , en dat zal blijven doen !

 • paul van de velde

  De bevolking weet dat ook, alleen de meeste politici houden hun kop in het zand.

 • Johannes Smikkelson

  Laat de straf dan nooit eindigen, zo is het ook opgelost.

 • Jonathan Wouters

  De aanslagen zijn nog niet gestopt man. En wat ga je tegen een terrorist zeggen? Over wat ga je hem laten nadenken. Het is zijn geloof. Hij neemt het woord van zijn god letterlijk. Wie zijn wij dan? Niemand. Ongelovigen.