Wat kunnen Democraten leren van midterms om in 2020 wél echt te winnen?

Beto O'Rourke, de Democratische kandidaat voor een senaatszetel, tijdens zijn campagne.
Getty Images Beto O'Rourke, de Democratische kandidaat voor een senaatszetel, tijdens zijn campagne.
De halve zege bij de midterms was het makkelijke deel voor de Democraten. Nu moeten ze gaan nadenken, stelt Amerika-correspondent Michael Persson. Wie zijn ze echt? En hoe vinden ze de weg terug naar het Witte Huis?

De Amerikaanse verkiezingen van dinsdag hebben de Democratische partij een duidelijke halve overwinning opgeleverd: ze veroverden zo’n 36 zetels en kregen daarmee een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Daarmee vormt het blok vanaf 1 januari een belangrijke begrenzing voor de bewegingsvrijheid van president Donald Trump.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  De kiesdistricten die het verschil maken zijn deze die overgaan van het ene kamp naar het andere. Dat zijn er volgens de analisten in de VS 78. Daarvan ging 2/3 bij de laatste presidentsverkiezingen over naar de republikeinen. Wat de overwinning van Trump opleverde. En daarvan gingen er nu 3/4 naar de democraten. Als dat dus in 2020 ook zo is dan is het een verloren zaak voor de republikeinen.

 • Chris Carpentier

  Misschien beginnen met accepteren dat Trump niet is zoals afgebeeld in de media maar er alles aan doet om de verenigde staten terug aan de Amerikanen te geven,Trump wordt de beste president ooit,ook al dacht ik daar tijdje terug helemaal anders over.

 • jef de boeck

  Laat ze maar verloren lopen .

 • Marc Hazelaar

  Kan er iemand mij vertellen waarom die democraten zo nodig er aan moeten komen? Alsof die republikeinen niet democratisch verkozen worden.... Die democraten zijn te links aan worden en doen enkel datgene waardoor ze meer stemmen denken te krijgen. Een regering moet doen wat goed is voor t land, niet enkel voor eigen kiezers.

 • pascal perneel

  ze winnen al ! republikeinen hebben er gewoon voor gezorgd dat hun stemmen meer waard zijn.daarom ook won trump ondanks dat hij 3 millioen stemmen minder had