Exclusief voor abonnees

Wat er werkelijk speelde in de zes jaar durende strijd om de Franse comapatiënt Vincent Lambert

Verlost van een leven als plant én van het geloof van zijn ouders

Vincent Lambert
AFP Vincent Lambert
De strijd is gestreden voor Vincent Lambert. De Fransman die al meer dan tien jaar in een vegetatieve toestand verkeerde, is vanochtend overleden. Zijn dood verlost hem niet alleen van een leven als plant. Het lijkt ook de ultieme ontsnapping aan het geloof van zijn ouders te zijn. Een geloof dat even verstikkend als hypocriet voor hem was.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Wildemeersch

  Enkel de vrouw, waar hij voor heeft gekozen heeft het recht om te beslissen. Van de ouders had hij zich al afgezonderd. Dus waarom eisen ze nu hem weer op, nu dat hij zich niet kan verweren? Zijn vrouw heeft die macht wel, dus hier dient degene voor hem op te treden die hem in zijn laatste jaren heeft liefgehad en bijgestaan...maw zijn vrouw.

 • Diane Bernaerts

  Bah, vreselijke mensen blijkbaar!

 • magda de buyser

  Hij had al duidelijk gemaakt wat zijn wens was, dat gaat boven de wensen van zijn ouders.

 • Michel Mieske

  Of dit leven mensonwaardig is is blijkbaar erg persoonlijk. Enkelen vinden van niet (wanneer dan wel?), maar het merendeel vindt dit geen leven. Natuurlijk werd hij prima en liefdevol verzorgd (maar door wie en wie betaalt dat?). Overigens vonden broers, zussen en artsen het niet menswaardig om deze man nog te laten leven. Het was helaas een doodlopende weg. Uiteindelijk moet je ook iemand zijn eeuwige rust gunnen. Die weg was hij door het noodlottige geval al ingeslagen.

 • Louis Bouduin

  Zelf Salomon zou hier zijn tanden op stukbijten. Maar het is geen welles of nietes spel. Toch vind ik dat diegenen die pleiten voor het in lezen houden, gelijk moeten krijgen, omdat je hen iets afneemt wat niemand kan teruggeven, terwijl de goede man nog heel heel lang dood kan zijn.