Ga naar de mobiele website
^ Top

Wat een lefgozer: dashcambeelden tonen hoe dief doodleuk fiets van rijdende auto probeert te stelen

screenshot
Even snel die dure koersfiets van die auto plukken, moet deze dief gedacht hebben. Zijn criminele actie werd volledig vastgelegd met een dashcam. En dat levert deze erg opmerkelijke beelden op.


De beelden dateren van zondag. Musa (24) en zijn vriendin Chloe (24) reden in hartje Londen naar huis na een fietstraining van Musa voor het 'London Revolution'-fietsevenement. Op een gegeven moment merkt Chloe op dat een fietser wel erg dicht achter hun auto plakt. Ze had toen echter totaal nog niet in de gaten met welk duivels plannetje die fietser bezig was.

Op de beelden is te zien hoe de kerel achter de auto van het koppel hangt en aan een rood licht een eerste poging start om de koersfiets van Musa achterop de auto los te draaien. Als het verkeer weer op gang komt, blijft hij de auto volgen. Bij de volgende stop slaat hij opnieuw toe, vastberaden en met een duidelijk doel: hij rijdt niet opnieuw naar huis met zijn eigen fiets.  

En dan heeft Chloe in de smiezen wat er aan het gebeuren is, mede dankzij een passerende automobilist die toetert om Chloe en Musa te waarschuwen. Als het licht op groen springt, rijdt Chloé snel door. Even probeert de dief nog vast te klampen, maar dan staakt hij toch struikelend zijn missie.

Een eindje verderop stopt het geschokte koppel om de loshangende fiets weer vast te zetten. Thuis bekijkt Chloe met ontzetting de dashcambeelden.

Intussen is de video in handen van de politie, in de hoop dat de dief - die heel mooi in beeld komt - bij de kraag kan gevat worden. Chloe wil andere chauffeurs ook waarschuwen voor deze bizarre vorm van fietsdiefstal.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vincent vankeerberghen

  Oei oei oei, ne zwaar verslaafde man... Dat zie je meteen aandacht hem, zeker zijn mond bewegingen. Die zou denk ik alles doen om wat geld.

 • Tom Hiel

  Even in achteruit schakelen en verpletteren.

 • frank triolet

  foto op Internet plaatsen aub

 • Basil Fawlty

  Hoe minder van die speelgoedfietskes op de weg hoe beter!

 • Yorick Dauwe

  Die hebben nog nooit gehoord van een ketting en bijhorend slot zeker! Naïviteit ten top om zo onbeschermd rond te rijden!

Meld een bug