Washington wil Venezolaanse president Maduro isoleren tot hij aftreedt

De Venezolaanse president Maduro. De Verenigde Staten willen Venezolaans president Nicolas Maduro "blijven isoleren tot hij zwicht".
EPA De Venezolaanse president Maduro. De Verenigde Staten willen Venezolaans president Nicolas Maduro "blijven isoleren tot hij zwicht".
De Verenigde Staten willen Venezolaans president Nicolas Maduro "blijven isoleren tot hij zwicht". Dat heeft de Amerikaanse ambassadrice bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, vandaag gezegd. Ze riep de Zuid-Amerikaanse bondgenoten op om hetzelfde te doen.'

Volgens Haley zijn de Zuid-Amerikanen de "onwillige slachtoffers van een criminele drugsstaat". "Voor de veiligheid van de gehele bevolking van Latijns-Amerika, is het tijd dat Maduro vertrekt. Ik ben niet zeker hoe we dat precies zullen doen, maar ik weet dat we niet kunnen stoppen. We moeten Maduro blijven isoleren tot hij zwicht", aldus de ambassadrice. Haley gaf ook nogmaals te kennen dat de geplande presidentsverkiezingen van 20 mei "frauduleus" zullen zijn, indien Venezuela geen onafhankelijke waarnemers toelaat.

Financiële sancties

Maandag legden de Verenigde Staten nog bijkomende regeringsfunctionarissen van het Zuid-Amerikaanse land financiële sancties op. Bovendien riep de Amerikaanse vicepresident Mike Pence de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) op om Venezuela wegens de autoritaire stijl van regeren uit de statenbond te zetten.

De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley.
REUTERS De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Geers

  De Venezolanen lijden al jaren onder het systeem . . Niets doen is dus ook geen optie.

 • Daan Roos

  Tja vermits de VS beweert dat de Russen overal in de wereld de verkiezingen beïnvloeden, dus moet de VS dit natuurlijkt corrigeren door een regering aan de macht te brengen die de VS goed vindt.

 • Marc Camp

  Ach gaan ze nu een land onder vuur nemen waar de CIA de hoofdschuldige is van het drugtrafiek?

 • chris Scheveneels

  waar bemoeit Amerika(trump) zich mee dat ze eerst eigen problemen oplossen die gek stevent regelrecht af op conflicten overal in de wereld ....let maar op wat ik je zeg.. Trump is een echt gevaar voor de wereld vrede