Washington test succesvol hypersonische raket

AFP
Het Amerikaans leger heeft vandaag bekendgemaakt dat ze gisteren succesvol een onbewapend prototype van hypersonische raket hebben getest. Het Pentagon hoopt die binnen vijf jaar te kunnen ontplooien om soortgelijke wapens van Rusland en China te kunnen beconcurreren.

De proef vond donderdag plaats om 09.30 uur Belgische tijd, vanop de testbasis Kauai op Hawai. Het projectiel is aan meerdere keren de snelheid van het geluid naar de inslagplaats gevlogen, aldus het Pentagon. Het Amerikaans leger gaf verder geen details vrij over het traject, de reikwijdte en het doelwit.

Rusland heeft naar eigen zeggen reeds hypersonische raketten in gebruik genomen. Ze zijn niet uit te schakelen met raketafweersystemen en gelden als zeer manoeuvreerbaar. Volgens Washington vliegen ze aan Mach-5 of vijf keer de geluidssnelheid.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martine De Poorter

  Daar hebben ze geld voor. Gezondheidszorg is bijzaak !

 • Norbert Bauwens

  Ze zouden beter hun geld en intellect besteden aan gezondheidszorg voor hun noodlijdend volk zonder ziekteverzekering..

 • Marc Debart

  Gelukkig dat ze dit kunnen doen in deze moeilijke tijd. (sarcasme)

 • Marie-Jeanna Oostens

  Niet te vatten en dat in "Corona-tijden".

 • Rudo Van Leuven

  Daar zijn die opstokers weer, met Trumpy als de paljas.