Washington stelt "zeker veto" tegen VN-resolutie over bescherming Palestijnen

Nikki Haley .
AFP Nikki Haley .
De Verenigde Staten zullen "een zeker veto" stellen tegen de ontwerpresolutie van Koeweit op de VN-Veiligheidsraad, die de bescherming eist van Palestijnen in de Gazastrook en op de bezette Westoever. Dat zei VS-ambassadrice Nikki Haley.

In eerste instantie werd aangekondigd dat de stemming van de Veiligheidsraad zou uitgesteld worden. Volgens diplomaten zal de uiteindelijke stemming nu plaatsvinden om 19 uur lokale tijd (1 uur in België).
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  Terreur moet je blokkeren Niet ondersteunen. Het Westen ondersteund financieel de Hamas met miljoenen die met dit geld weer wapens en raketten koopt in Iran.

 • Louis Verdonck

  @Marc Baeyens, lees eens wat geschiedenisboeken en dan zal je hopelijk merken dat jouw opmerking getuigt van een ongelooflijk simplisme en eenzijdige visie op het probleem. Denk je dat die terroristen er zomaar gekomen zijn? BEIDE partijen zijn terroristen, beide partijen.

 • DIRK VAN DESSEL

  In de binnenzak van de pro-Zionistische Lobby !

 • Marc Baeyens

  Terroristen beschermen. Men kan het zo zot niet bedenken. Wanneer gaan sommigen willen toegeven dat het Palestijnse volk niet de gevangene is van Israël maar van hun eigen terroristen organisatie.

 • chris moerman

  toch iemand die verstand heeft.