Washington organiseert speciale top over strijd tegen IS

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken fluistert de Amerikaanse president Trump iets toe tijdens een kabinetsvergadering.
Photo News De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken fluistert de Amerikaanse president Trump iets toe tijdens een kabinetsvergadering.
De ministers van een brede internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) zullen op 14 november in Washington samenkomen voor strategische gesprekken over de strijd tegen de terreurorganisatie. Dat meldt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo.

"De D-ISIS Coalitie blijft van vitaal belang voor onze inspanningen", aldus Pompeo. Op de top zal onder andere worden gefocust op de recente ontwikkelingen in het noordoosten van Syrië.

De Amerikaanse president Donald Trump maakte zondag bekend dat IS-leider Aboe Bakr al-Baghdadi niet meer in leven is. Hij bracht zichzelf met een explosief vest in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een militaire operatie van de Amerikaanse Special Forces in het noordwesten van Syrië. 

De dood van al-Baghdadi is volgens Trump een "vernietigende klap" voor IS, maar het zal de wereld niet bevrijden van terrorisme, benadrukte de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper eerder al. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • August Leemans

    Maar is Amerika nog wel te vertrouwen. Trump is te labiel om nog vertrouwen in te hebben. De Koerden weten er alles over.

  • Leonarda Van Opbroecke

    Denk ook niet dat dat veel gaat veranderen. Die aanhangers zijn gewoon moordenaars die doden als ze zin hebben. Ze vinden dat ze altijd gelijk hebben voor hun daden in de naam van een eigen denkbeeldig iets. Straffer nog. Die denkbeeldige spoort hen aan om terreur te zaaien en te moorden!!